Torbjörn von Schantz

Rektors blogg

Ovanlig rektorsuppvaktning visar studenternas fantastiska engagemang

Jag vill rikta ett stort tack till Lunds universitets alla studenter som har tagit sig igenom en mycket ovanlig studietermin och dessutom tvingats se flera av sina sociala evenemang gå om intet i vår. De flesta traditioner och högtider har inte gått att genomföra såsom stora fester och baler.

Men jag är glad för att studentkårerna hållit fast vid en fin tradition mitt i rådande pandemi – den att uppvakta rektor. Synpunkter på och goda råd till universitetsledningen är alltid välkommet, kanske särskilt i en tid som denna.

Så, precis som traditionen bjuder, har studentkårerna uppvaktat rektor i år men vid en ovanlig tidpunkt, på ett ovanligt ställe och i ett ovanligt format. På självaste nationaldagen, en månad senare än vanligt, presenterades studenternas digitala version av 2020 års rektorsuppvaktning.

06 juni, 2020

Inlägget postades i