Torbjörn von Schantz

Rektors blogg

En vecka som lyfter förtjänstfulla insatser

Det är ett privilegium att ha en arbetsplats där man kan titta ut på försommaren när den är som allra vackrast. Den här tiden på året är det också så mycket feststämning i luften. Framför en del ligger studenten, för oss inom akademin är det naturligtvis doktorspromotionen som förgyller året med pompa och ståt. Det är alltid lika roligt att få fira dem som har lagt ner många års hårt arbete. Det gäller för dem som nu har lagt fram en avhandling och för dem som blir hedersdoktorer.

Under detta jubileumsår är det naturligtvis extra roligt att LTH för första gången har med en jubeldoktor. Det är alltså 50 år sedan de första doktorerna promoverades vid den tekniska fakulteten och fantastiskt att se perspektiven bakåt och framåt, denna försommarvecka då allt står i blom.

Vi har ytterligare ett festligt inslag i veckan. Förtjänstfulla insatser inom universitetet som stuckit ut lite extra under året kommer vi att uppmärksamma med en rektorsmottagning i kväll. Jag ser fram emot deltagarnas presentationer av sitt arbete – det ger en unik inblick i olika discipliner och var bland annat universitetets forskning står och är på väg.

Vissa veckor är festligare än andra för en rektor. Den här veckan tillhör definitivt en av de festligare!
Torbjörn

30 maj, 2017

Inlägget postades i

Allmänt