Årsredovisningen visar att helheten är större än delarna

Kanske blir det som tydligast att helheten är större än delarna just den här tiden på året, då årsredovisningen klubbas av styrelsen.

Årsredovisningen är inte bara en sammanställning över universitetets ekonomi (som är stark) och resultat i siffror och tabeller utan här presenterar varje del sin verksamhet på ett lättillgängligt sätt – och det är imponerande läsning. Läser du årsredovisningen, och det rekommenderar jag att du gör, får du oerhört fin inblick i vad som görs och produceras under ett år vid Lunds universitet. Man får också en tydlig bild över hur mångfacetterad och bred verksamheten är.

En styrelseordförande sade en gång: ”Man borde dela ut årsredovisningen till alla Lundabor, jag tror inte så många inser hur omfattande och spännande den här verksamheten är.” Och det finns en poäng i det, till och med jag som har det övergripande ansvaret och överblicken över verksamheten blir överraskad när jag ser sammanställt vad anställda och studenter åstadkommer inom forskning, utbildning, innovationer och samverkan under ett år.

Stort tack till alla som bidrar till ett riktigt framgångsrikt universitet!