Vi tittar i kristallkulan och vill påverka vår framtid

Du är på ett internationellt möte om tio år och säger att du är från Lunds universitet. Vad hoppas du att man säger då?

Den frågan fick vi i alla som är med på resan här i Belgien; ledningsgrupp, dekaner, kansli- och sektionschefer under ett internt arbetsmöte på torsdagen. Vicerektor Bo Ahrén är nämligen i full gång med att leda arbetet för att ta fram vår nya strategiska plan och han hämtar nu in synpunkter och idéer från så många som möjligt. När det nu var vår tur att ge vår input blev det livliga diskussioner och det kom massor av förslag. Av diskussionsklimatet att döma är engagemanget stort för universitetets framtid.

Planen ska träda i kraft 2017 och gälla i tio år. Den blir det viktigaste styrdokumentet för universitetet det kommande decenniet och det är därför mycket viktigt att vi är många som deltar i arbetet med planen.

Den 25 november bjuds alla anställda in till rektorsseminarium. Vi vill ha dina idéer och synpunkter på hur universitetets framtid ska se ut. Jag hoppas att du kommer då!

För att återgå till resan här i Belgien så har vi nu klarat av EU och är på väg till vår LERU- universitetskollega i Leuven, det blir säkert minst lika inspirerande som hittills!