Våra donationer är en fantastisk skatt och gör stor skillnad

För en tid sedan tog Universitetsstyrelsen beslut om att låta våra stiftelser uppmärksamma vårt stundande 350-årsjubileum genom att dela ut 20 miljoner kronor extra nästa år, det vill säga 85 miljoner kronor.

Våra 700 stiftelser är en fantastisk skatt som byggts upp under många år med hjälp av donationer och avkastningen från dessa delas årligen ut för forsknings- och utbildningsändamål. De som söker bidrag och stipendier nästa år eller som hämtar årliga bidrag, kan alltså räkna med en extra slant.

Det finns många otroliga och engagerade människor som vill hjälpa till att bidra till utbildning, forskning och utveckling vid universitetet. Bakom donationer kan finnas ett livslångt förhållande till universitetet eller en stor önskan att bidra till att ta fram ny kunskap som kan förbättra vår värld. Initiativet som Universitetsstyrelen nu har tagit är förvisso tänkt att uppmärksamma jubileet men det innebär också att vi kan sätta ljuset på donationer och våra stiftelser som är mycket viktiga och uppskattade. De gör stor skillnad för individer och för utbildning och forskning i stort!