Universitetsledning 2.0 möter våren och studenterna på trappan

Det började bra, men sedan har det varit betydligt skakigare. Jag talar om våren.
Men till helgen kommer i alla fall det säkraste vårtecknet av alla – siste april och förste maj-firandet här i Lund.

För universitetsledningen är det ett fint tillfälle att möta studenterna för att svara på Lunds universitets studentkårers tal till rektor. Det är alltid en särskild känsla att gå ut på universitetstrappan och möta fanborgen och nationsfanorna.

Jag kan passa på att berätta att det blivit en del förändringar i universitetsledningen i vår. Först och främst är det ju prorektor Eva Wiberg som försvinner från oss i sommar för att bli rektor på Göteborgs universitet. Processen att hitta hennes efterträdare håller vi på med nu.

Två nya (eller nygamla får man nog säga) personer ingår numera i universitetsledningen: Bo-Anders Jönsson, tidigare rektorsråd och numera vicerektor, har fortsatt ansvar för forskarutbildningsfrågorna, digitalt lärande, breddad rekrytering samt universitetets arbete riktat mot nyanlända, vilket han även tidigare har haft som rektorsråd.

Även Torun Forslid ingår nu i ledningen som rektorsråd där hon har samordningsansvar. Båda två är varmt välkomna in ”på riktigt” och Eva Wiberg önskar jag all lycka till som rektor i Göteborg!

Jag hoppas att vi ses den 1 maj på trappan – 12.20 lämnar processionen AF-borgen och går i riktning mot Universitetshuset.
Trevlig helg!

Ps. Rektors svarstal hittar du här.