Toppolitikerna osynliga när effektiviseringen av utbildning debatteras

Almedalen börjar gå mot sitt slut, aktiviteterna har trappats ner betydligt nu, och det är dags för mig att åka hem idag. Jag har haft ett par varma och mycket intressanta dagar här i Visby där jag sugit in så mycket information jag har kunnat. Här är många LU-forskare och studenter som gör en fantastisk insats i paneler och diskussioner – tack alla ni för att ni bidrar till tredje uppgiften.

Men det häftigaste av allt är ändå politikernas tillgänglighet under den här veckan som jag tycker speglar vårt öppna samhälle så väl. Den här öppenheten är verkligen imponerande.

Jag har sett toppolitiker, inte sällan ministrar, på alla seminarier jag har varit på – med ett undantag, nämligen under seminariet med titeln ”Tänk om högskolan tvingas effektivisera bort undervisningen?” som arrangerades av SUHF. Jag tolkar toppolitikernas frånvaro som att titeln på seminariet är en alltför känslig fråga att debattera. Frågan är dock av allra största vikt för oss i sektorn och vi måste fortsätta lyfta den ännu tydligare.

Nu kommer jag snart ta semester och ska bland annat vara på mitt sommarställe i Blekinge där jag ska titta ut över havet och ladda batterierna.

Ha en riktigt skön semester och studieledighet så ses vi igen – bloggen vilar under juli.