Ta tillfället i akt och titta på kulturskatterna!

Intresset för universitetet och vår verksamhet är stort, det märks inte minst som idag när så många samlas för att titta på processionen som går från Universitetshuset mot Domkyrkan för att hedra våra nya doktorer!

Många är också nyfikna på att se hur det ser ut inuti alla de spännande husen i Lundagård, inte minst där jag själv har mitt kontor – i Universitetshuset. Det är därför ett utmärkt initiativ som Statens fastighetsverk har tagit genom att öppna upp ett antal hemliga rum i Sverige så att fler få se de kulturskatter som göms bakom väggarna i de statliga fastigheterna.

I morgon, den 28 maj kan alla som vill titta in i flera “hemliga rum” runt Lundagård. Bland annat kan man se mitt kontor, Pelarsalen och Aulan här i Universitetshuset och man får även möjlighet att kika in i Kungshuset.  Det blir flera föreläsningar och utställningar. Jag kommer också att närvara vid en ceremoni för att plantera en ny “Linnélind” i Lundagård klockan 13. Vi ses kanske där?

Men nu först: doktorspromotionen!