Ny styrelsesammansättning klar – externa ledamöter utsedda

Det blir stora förändringar på ledningsnivåer inom hela universitetet i år då alla fakulteter är på väg att byta ut sina ledningar under året. Idag har vi även fått besked från regeringen vilka externa ledamöter som ska sitta i Lunds universitets styrelse framöver.Förordnandet gäller för den 1 maj i år till och med den 30 april 2020.

Styrelsens externa ledamöter är oerhört värdefulla då de ofta har andra perspektiv på vår verksamhet och ser saker som vi själva kan vara hemmablinda för.

Dessa är Lunds universitets externa ledamöter från och med maj i år:

Ambassadören Jonas Hafström, ordförande (förlängning)

Vice koncernchefen Magnus Mandersson (förlängning)

Professorn Jens Oddershede

Hälso- och sjukvårdsdirektören Ingrid Bengtsson-Rijavec

Generaldirektören Anna Stellinger (förlängning)

Vice ordföranden Wanja Lundby-Wedin

Författaren Gunnar Wetterberg

Chefsekonomen Annika Winsth

Alla ska känna sig varmt välkomna till Lunds universitet och till en verksamhet som nu ska genomföra den strategiska planen.

De som lämnar styrelsen är ambassadör Börje Ljunggren, prorektor på Malmö högskola Cecilia Christersson, fd VD Mats Svegfors, verksamhetschef Sofia Halth och chef Swedbank; Stora Företag Lars Ljungälv – alla har bidragit stort till vår verksamhetsutveckling. Tack för er insats för Lunds universitet!