Historia, nutid och framtid hör ihop – Lunds universitet firar 350 år!

Nu dröjer det inte länge förrän året är slut och 350-årsjubileet börjar på riktigt!
På måndag den 19 december är det jubileumsyra i Universitetshuset och fest på kvällen för att inviga jubileumsåret. Jubileumsprogrammet, som sträcker sig över hela nästa år och in i 2018, är fullspäckat av aktiviteter – med allt från öppna föreläsningar och temaveckor till konserter och kulturevenemang.  Vi kan räkna med att 2017 blir ett händelserikt år!
Redan under hösten har vi startat firandet så smått, inte minst med att lansera boken ”Lunds universitet under 350 år” och jubileumsfrimärkena.

Jubileumsåret är ett utmärkt tillfälle att se vilken fantastisk utveckling som universitetet har genomgått under århundradena. Det är också ett tillfälle att känna stolthet och få visa upp allt det som gör oss till ett av världens ledande universitet idag. Men ett jubileumsår ger oss också tillfälle att stanna upp och fundera på hur vi ska utvecklas i framtiden. Det råkade bli en slump att vår nya strategiska plan för de kommande tio åren sammanfaller med jubileumsåret 2017. Men historia och framtid hör ihop. Panta rei. Allt är i rörelse.

Jag önskar alla varmt välkomna till Lunds universitet under 2017 – framtida och nuvarande studenter, alumner, samarbetspartners, Lundabor, ja, vem det än må vara som har intresse av forskning och utbildning. Jag hoppas att vi ses under något eller flera av evenemangen!