Försommaren är som ett forskningsresultat – efter långt mörker står plötsligt allt i blom

Vi går in i en intensiv period med examinationer och universitetets största högtid – promotionen på fredag!

Det är fantastiskt att se alla dessa högtidsklädda studenter och lärare som samlas i försommaren kring bubbel och högtidstal och som firar av en termin eller en hel utbildning. Den här årstiden belyser på något sätt arbetet vid ett universitet– vi arbetar träget och uthålligt och med långa tidsperspektiv. Och i takt med att tiden går och årstiderna växlar spricker knopparna och arbetet står plötsligt i full blom utan att man riktigt förstår var tiden tog vägen. Det kan gälla en tenta, en examen, en hel doktorsavhandling eller ett forskningsresultat som äntligen är färdigt efter långt slit under många mörka månader.

Lundagård är aldrig så vacker som när vi har våra högtidsfester. Jag önskar alla som nu firar examen eller förbereder sig för doktorspromotionen på fredag ett riktigt stort grattis!