Firar valborgshelgen med rektorsuppvaktning och spex

Dagligen möter jag de kåraktiva studenterna och de får mig att känna, inte bara stor stolthet, utan också stor tillförsikt inför framtiden, trots de globala utmaningar som vi står inför. Studenterna har aldrig varit klokare och mer redo att ta sig an framtidens utmaningar än nu.

Den här helgen är en av de största studenthelgerna i Lund då studenterna rättmätigt står i fokus. Valborgshelgen (eller siste april som vi säger här) bjuder både på allvar i form av kårernas rektorsuppvaktning av rektor för att sätta ljus på utbildningsfrågorna men är också starkt förknippad med tradition, mösspåtagning, studentsång, fest och spex.

Jag ser fram emot att lyssna på Cecilia Skoug som är LUS ordförande och hennes tal på söndag under rektorsuppvaktningen och jag ser fram emot att få ge henne mitt svar. Det blir också en riktigt gammal klassiker på spexscenen i år: Djingis Khan.

Jag hoppas vi ses någon av dagarna!