Eva Wiberg tackat ja som rektor på Göteborgs universitet

Stort grattis säger jag till prorektor Eva Wiberg! Efter att styrelsen på Göteborgs universitet nu har erbjudit henne jobbet som ny rektor från och med juli i år har Eva Wiberg tackat ja.

Stort grattis även till Göteborgs universitet och till högskolesektorn i stort som i Eva Wiberg får en mycket kompetent och erfaren rektor.

Det är andra gången som en prorektor Eva vid Lunds universitet får en rektorstjänst på ett av Sveriges stora universitet. Eva Åkesson gick till Uppsala för fem år sedan och nu Eva Wiberg! Det är nästan så man kan hävda att Lunds universitet nu har två campus norr om Skåne – ett i Uppsala och ett i Göteborg.

Eva Wiberg har haft en enorm betydelse för utvecklingen av universitetet, inte minst inom sina särskilda områden internationalisering och utbildning. Hon har också varit en mycket viktig person för mig och kollegorna som kom in 2015 med sin, redan då, gedigna erfarenhet av att sitta i ledningen för Lunds universitet. Nu påbörjas direkt prorektorsprocessen att ta fram Evas efterträdare.

Lycka till Eva!